Oralna kirurgija

Modrostne zobe se najpogosteje odstrani če le-ti povzročajo ponavljajoča vnetja, katera spremlja močna bolečina, predvidenega ortodontskega zdravljenja, zaradi zobne gnilobe nedostopne zdravljenju ali če modrostni zobje izraščajo v sosednji zob in s tem tvegajo okvaro sosednjega zobu. Odstranjevanje modrostnih zob omogoča oralna kirurgija. Modrostne zobe se odstranjuje pod lokalno anestezijo, pri samem posegu pa je pomembno, da zoba ne pulimo s silo, temveč s tehnikami in pripomočki, pri katerih ne poškodujemo sosednjih mehkih tkiv in kosti. V določenih primerih je potrebno zob prerezati na več delov, ki jih nato s posebnim vzvodom ali s kleščami odstranimo ter zašijemo rano. Ko je zobna kirurgija opravljena (po operaciji) je potrebno hlajenje z obkladki, da pripomoremo k zmanjševanju otekline.
Odmik dlesni je pogost pojav do katerega lahko pride zaradi več vzrokov. Najpogostejša je neustrezna in nepravilna ustna higiena, katera je razlog za zobni kamen in vnetje obzobnih tkiv, ki posledično pripeljejo do recesije dlesni. Razlog odmika je lahko tudi nepravilen položaj zob v zobnem loku, neustrezna zobna ščetka in ščetkanje ter tanke dlesni. Če se vzrok umika dlesni ne prične pravočasno sanirati, utegne pripeljati do resnejših težav v ustni votlini. Kasneje bo potrebna zobna kirurgija, da se vaše stanje lahko izboljša. Prekrivanje razgaljene koreninske površine zaradi odmika dlesni se pogosto sanira s kirurškim posegom, ki je neboleč, saj poteka v lokalni anesteziji. Oralna kirurgija je v zadnjih letih močno napredovala, kar pripomore k temu, da bolečine med posegom niso več prisotne ali so zelo omiljene. S tem poleg izboljšanja estetskega videza, zmanjšamo preobčutljivosti zob in tveganje za nastanek kariesa na zobni korenini.

V kolikor imate težave na tem področju, vam svetujemo, da se čim prej odpravite k svojem izbranem zobozdravniku. Zobna kirurgija Ljubljana premore kakovostne strokovnjake s tega področja, prav tako pa se lahko uporabi zobna kirurgija Krško, kjer imajo prav tako vrhunske strokovnjake na tem področju.

S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.