ALL ON 4


Rešitev vaših težav z nasmehom

Kljub izboljšavi zobozdravstvenega sistema, novim metodam zdravljenja ter povečani skrbi za zobe ter delu na preventivi, je še vedno veliko ljudi, ki si želijo urediti svoje zobe tako zaradi zdravstvenih, kot pa tudi iz estetskih razlogov. Kljub skrbi in napredku v zobozdravstvu pa še vedno veliko ljudi trpi zaradi izgube zob.

Veliko let je bila edina možnost za nadomestilo zob zobna proteza ali zobni mostički, dandanes pa so na voljo nove tehnologije in ena od vodilnih in ključnih tehnologij je vstavitev kostnega vsadka, tako imenovanega implantata. Na ta način se zapolni vrzel med zobmi.

Kaj pa če nimamo več zob ali pa so ti zaradi propadanja ali drugih zobnih bolezni, kot je recimo parodontoza v tako slabem stanju, da zanj ni več rešitve in je za pacienta edina varna in zdrava možnost odstranitev le teh? Tudi za take primere dandanes obstajajo estetske in predvsem funkcionalne rešitve. V naših ordinacijah vam ponujamo specialistične kirurške posege po tako imenovani metodi All on 4 oz. All on four.

 
 

Kaj sploh pomeni All on 4?

ZDa bi razumeli kaj je All on 4 moramo najprej razumeti kaj kostni vsadek ali implantat je. Implantat je majhen vijak, večinoma iz titana, ki se s kratkim kirurškim posegom vstavi v kost čeljusti. Pri metodi All on 4, pa v brezzobo čeljust vstavimo naenkrat 4 take kostne vsadke- implantate. Po določenem času, ko se implantati uspešno vrastejo v kost, na te implantate zobozdravnik pritrdi celotno zobno protezo. Se pravi, da po metodi All on 4 z štirimi implantati dobimo polna usta novih, estetsko lepih ter predvsem funkcionalnih zob.

All on 4 je metoda, ki zagotovi trajno nadomestitev in predvsem fiksno pritrditev zobne proteze, s čimer se izognemo marsikateri nevšečnosti, kot je recimo lepljenje proteze in drugim nevšečnostim, povezanimi z običajnimi snemljivimi protezami. Pri metodi All on 4 v naših ordinacijah ponujamo dve možnosti.

Poleg metode All on 4, v naših ordinacijah ponujamo še proteze na štirih loktorjih. Gre za vstavitev štirih implntatov, na katere se pritrdi proteza, ki j lahko pacient po potrebni sname in nato ponovno pritrdi nazaj na implantate.Ta proteza je še vedno trdno pričvrščena na implantate, sname se samo za potrebe čiščenja.

Pri obeh možnostih- All on 4 in protezi na lokatorje, je postopek terapije popolnoma enak, razlike se pojavijo le pri izbiri materiala proteze in sicer pri ne snemljivem All on 4 se uporablja keramična konstrukcija. To pomeni, da je celotna zobna proteza narejena iz keramičnih zob, med tem ko je pri protezi na lokatorjih, proteza iz akrilatne mase. Obe možnosti sta vrhunske izdelave in primerni vsaka za določene potrebe uporabnika.

O potrebah in priporočilih katera metoda - All on four ali proteza na lokatorjih je za pacienta bolj primerna, se seveda določi na podlagi specialističnega pregleda pri našem specialistu implantologije in glede na stanje kosti v čeljusti, ki se oceni na podlagi CBCT rentgenskega posnetka čeljusti.
 
 

Prednosti All on 4 metode:


Izboljšan estetski videz All on 4 zobje izgledajo kot lastni zobje in tudi udobje in počutje je enako. Zaradi tega se uporabnik hitro navadi na svoj nov, lep nasmeh.
Izboljšava govora in izgovorjave Ker je All on 4 fiksna metoda pritrditve, ni bojazni, da bi se med govorom navadna proteza premikala in oteževala govor.
Povečano udobje Ker je All on 4 fiksna metoda postanejo zobje del uporabnika in s tem se poveča udobje in popolnoma eliminira neprijetno vsakodnevno lepljenje navadne totalne proteze.
Lažje prehranjevanje Snemljive totalne proteze se med žvečenjem in grizenjem hrane lahko premika in snema. S fiksno All on 4 metodo pa teh težav ni.
Izboljšano zdravstveno stanje ustne votline.
Dolga življenjska doba All on 4 proteze. Implantati so zelo vzdržljivi. Z dobro nego in higieno imajo lahko doživljensko dobo.
Enostavna uporaba, nošenje

Kako uspešna je metoda All on 4?

Uspeh metode All on 4 je odvisen od same kakovosti čeljustne kosti in kje v čeljusti se nahajajo implantati. Vendar splošno gledano, imajo implantati celo do 98% uspešnost in s temeljito in redno higieno ter skrbjo, lahko sami implantati trajajo celo življenjsko dobo uporabnika.

Kako je potrebno skrbeti za All on 4?

All on 4 zobje zahtevajo enako skrb kot pravi zobje. To vključuje redno dnevno ščetkanje zob, uporabo zobne nitke ter spiranje z antibakterijsko ustno vodico. Ne smemo pa pozabiti na redne zobozdravniške preglede.

Ali je metoda All on 4 metoda boleča?

Večina pacientov pravi, da je sam proces vstavitve implantatov popolnoma neboleč in da je občutek neudobja pri puljenju zoba veliko večja, kot pa sama vstavitev implantatov. Po vstavitvi se po nekaj urah ali kakšen dan po posegu lahko pojavi manjša oteklina in bolečina, ki pa se lahko odpravi z uporabo standardnih protibolečinskimi tabletami.

Ali je vsakdo primeren za All on 4 ?

V večini primerov je vsak zdrav posameznik, ki je primeren za standardno puljenje ali drug kirurški poseg primeren tudi za vstavitev All on four metode. Pacienti morajo imeti zdrave dlesni in dovolj čeljustne kosti za podporo vstavljenih implantatov. Pacienti, ki se odločijo za All on 4 se morajo zavzeti in zavedati se, da je za uspeh potrebna dobra oralna higiena in redne kontrole pri zobozdravniku. Strastni kadilci in pacienti, ki trpijo za raznimi nekontroliranimi kroničnimi boleznimi, kot je recimo diabetes ali srčne težave in pa pacienti, ki so izpostavljeni radiološkim sevanjem se morajo pred vstavitvijo posvetovati s svojim zdravnikom.

Kako poteka vstavitev All on 4?

Terapija se začne z pregledom v naši ordinaciji pri specialistu implantologije. Na podlagi ortopan slike zobovja ali pa CBCT posnetka čeljusti se naredi ustrezen plan terapije. Pacientu se predstavijo možnosti, ki so optimalne zanj. All on 4 cena je odvisna od materiala konstrukcije, za katero se odloči pacient. Pacientom ponujamo tudi All on 4 akcija, s katerimi se pacientu še bolj približamo in omogočimo, da si trajno spremeni kvaliteto življenja. Na prvem posegu implantolog pacientu kirurško vstavi implantate v čeljust. All on 4 cena je odvisna tudi od števila vstavljenih implantatov. Nato sledi najmanj tri mesečno čakanje, da se implantati vrastejo v kost ter se pravilno zasidrajo v kost. Sledijo protetične faze, skozi katere glede na obliko čeljusti in glede na estetske želje pacienta, v laboratoriju izdelajo individualizirano zobno protezo. Nato sledi le še pritrditev zobne proteze, na že vsidrane implantate.

Vsekakor pa je najbolj pomembno, da v kolikor se pacient odloči za All on 4 metodo, da se pri tem odloči za dobrega specialista ali oralnega kirurga, ki ima veliko izkušenj in predvsem veliko dobrih priporočil. Predvsem pa za nekoga, ki si bo za pacienta vzel čas in z njim zgradil dober medsebojni odnos.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate poškodovane, manjkajoče zobe? Bi želeli nasvet zobozdravnika? Vprašajte našega specialista protetika za nasvet in preverite več o naši ponudbi. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled oz posvet.

    S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.