Zobni mostiček - hitra in ugodna rešitev za brezskrben nasmeh


Ko nam nasmeh kvari izgubljen zob ali več njih, to ne vpliva le na našo samozavest. Izguba zoba lahko povzroči več sprememb v čeljusti, spremembo položaja ostalih zob (nagibanje zob v vrzel, izraščanja zob nasprotnega zobnega loka v vrzel) in posledično spremembo ugriza, oteženo higieno ustne votline in s tem poveča možnost nastanka ustnih bolezni. Zato je zelo pomembna hitra in kakovostna rešitev, za katero poskrbimo v zobozdravstvenem centru Lux Dental in vam tako ustvarimo brezskrben nasmeh estetskega videza, s katerim boste očarali vse okoli sebe.

Področje dentalne medicine nam dandanes ponuja več različnih protetičnih nadomestkov izgubljenih zob, eden izmed njih pa je tako zobni mostiček. Cena je odvisna od ponudnika do ponudnika. Tovrstni mostiček je umetno izdelano fiksno zobno nadomestilo naravnih zob, ki nadomešča zobe v zobni vrzeli, enega ali več njih. Zobni mostiček ima preprosto konstrukcijo, sestavljen je iz vsaj dveh med seboj povezanih zobnih prevlek ter enega ali več vmesnih členov. Zobni mostiček cena se lahko preveri na tej spletni strani. Samo pošljite nam vaše povpraševanje in v najkrajšem času vam bomo pripravili ponudbo.

Za nosilce zobnih mostičkov se uporabita dva trdna in zdrava zoba pacienta, ki morata biti brez kakršnih znakov vnetja zobnega živca ali obzobnih tkiv, prav tako pa mora biti za uspešen in kakovosten zobni mostiček zdrava tudi dlesen. Kot nosilec za zobni mostiček se lahko uporabi tudi implantat.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate manjkajoč zob ali več njih ter vas zanima nasvet strokovnjaka ali cenik? Vprašajte našega specialista za nasvet in preverite več o naši ponudbi ter poglejte kolikšna je zobni mostiček cena. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled.

Namen zobnih mostičkov

Zobni mostički sodijo med pogostejše protetične rešitve ob pomanjkanju enega ali več zob, saj je tudi zobni mostiček cena ugodnejša rešitev protetične nadomestitve zob. Prav tako je zobni mostiček pogostejša izbira za paciente s strahom pred operacijo in tako vstavitvijo zobnega implantata..

Kako izdelamo zobni mostiček?

Zobni mostiček za izdelavo potrebuje kar nekaj faz do končnega izdelka. Pred samim pričetkom izdelave je potrebno oskrbeti nosilce za sam mostiček. Le te pozdraviti, odstraniti zobno gnilobo in odpraviti morebitna vnetja ali jih pozdraviti.

1. Faza priprave Ko so zobje nosilci zdravi, se le te pripravi na mostiček za zobe tako, da se jih dobro obrusi.

2. Faza odtiskovanja Zobozdravnik nato odvzame odtis čeljusti s posebno maso, na podlagi katerega zobni tehnik z dobljenimi informacijami o položaju zob izdela zobni mostiček. Skupaj s pacientom zobozdravnik izbere barvo in obliko za zobni mostiček.

3. Faza izdelava provizorija V vmesnem času je potrebno zobe zaščititi pred vdorom bakterij prisotnih v ustni votlini in preprečiti skelenje zaradi prehranjevanja in tako pacientu izdelati provizorični nadomestni mostiček za zobe.

4. Faza preizkusa Ko zobni tehnik izdela zobni mostiček, je potrebno preveriti njegovo ustreznost. Predvsem je pomembno, kako samo ogrodje paše na nosilce zobnega mostička, da se le to popolnoma prilega.

5. Faza cementiranje Pred samim cementiranjem sledi preverjanje ugriza. V tej fazi zobozdravnik odstrani delčke, ki motijo ugriz, nato pa zobni mostiček fiksno pritrdi na zobe z glaziranjem in cementiranjem.

Kandidati za takšen mostiček so pacienti vseh starosti z manjkajočim enim ali več zob. Ob popolni ali delni brezzobosti se takšen mostiček lahko fiksira na vgrajene implantate, kateri pacientu dajejo vrhunsko estetiko in funkcionalnost. Zobni mostiček na implantatih je fiksna rešitev manjkajočih zob, sprejemljiva je tudi tudi njegova cena.

Kateri materiali se uporabljajo za zobni mostiček?

V zobozdravstvenem centru Lux Dental za izdelavo zobnih mostičkov uporabljamo le preverjene, svetovno priznane in kvalitetne materiale. Zobni mostički so lahko izdelani iz različnih materialov, temu primerno pa se razlikuje tudi zobni mostiček cena. Iz kakšnega materiala bo izdelan pa se odloči zobozdravnik skupaj s pacientom na podlagi funkcionalne zahteve mostička ter kompatibilnosti med materiali za izdelavo in končnim videzom. Razvoj sodobne tehnologije je poskrbel, da je mogoče z nadomestki posnemati popolnoma vse oblike, barvo in transparentnost naravnih zob, kar posledično pripelje do čvrstega in naravnega videza zobnih mostičkov. Materiale, iz katerih so zobni mostički narejeni, v grobem razdelimo na:

- Kovinski zobni mostički, kjer je celoten mostiček izdelan iz kovine in se dandanes le še redko uporablja

- Kovinsko keramični zobni mostički, ki so danes najpogostejša rešitev. Mostički so izdelani iz keramike povezane s kovinsko osnovo, katera zagotavlja trdnost in vzdržljivost, keramika pa daje naraven videz zob.

- Polno keramični zobni mostički so v celoti izdelani iz keramike in so tako vrhunska estetska rešitev, saj keramika s svojo barvo, prosojnostjo in transparentnostjo najbolj naravno posnema naravne zobe

- Cirkonij zobni mostički, kjer se celoten mostiček izdela iz cirkonija pa je vrhunec zobozdravstvenih storitev kar jih ponuja estetsko zobozdravstvo, prav tako pa se lahko po mehanskih lastnostih kosa s kovinami za razliko od katerih je človekovemu organizmu veliko bolj kompatibilen.

- Porcelansko-cirkonij zobni mostički, kjer je porcelan napečen na cirkonij ogrodje

Vrhunski rezultati

Ne glede na izbrani material, s katerim je vaš zobni mostiček izdelan, pa je izrednega pomena skrb zanj in za celotno ustno higieno. Ob pravilni skrbi za zobni mostiček in z rednimi obiski pri zobozdravniki, lahko le ta zdrži tudi več desetletij, odvisno od materiala iz katerega je zobni mostiček izdelan.

O sami higieni vas bo več informiral naš izkušen strokovnjak zobozdravnik in vam svetoval o izbiri pripomočkov za ustno higieno, da bo vaše zadovoljstvo z novimi zobmi tako maksimalno. Z upoštevanjem navodil zobozdravnika in rednimi kontrolnimi pregledi bo tako zobni mostiček dolgotrajna rešitev za vaše manjkajoče zobe.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate manjkajoč zob ali več njih ter vas zanima nasvet strokovnjaka ali cenik? Vprašajte našega specialista za nasvet in preverite več o naši ponudbi ter poglejte zobni mostiček cenik. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled.

S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.