ZOBNE PREVLEKE


Imate poškodovane, manjkajoče zobe? Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh.

Zobna prevleka je iz umetnih materialov narejen model zobnih kron, ki nadomešča poškodovan ali manjkajoč del zoba in povrne izgubljeno funkcijo zob ali popravi njihovo estetiko.

Lepi in zdravi zobje so temelj našega celotnega organizma, zato je treba ob njihovi poškodbi zanje čim hitreje in najkvalitetnejše poskrbeti. V primeru, da so vaši zobje poškodovani, vam v zobni ordinaciji Lux Dental uredimo hitro in za vas najprimernejšo rešitev, da bo vaš nasmeh dobil nov, bleščeč in povsem naraven videz.

Ob poškodbi zob in v primeru, da je potrebno nadomestiti krono zoba ali pa celoten zob z umetnim nadomestkom, s svojim znanjem izdelamo kvalitetne zobne prevleke ter vam s tem ustvarimo brezskrben in bleščeč nasmeh.

Zobna prevleka pride prav tudi pri manjkajočih zobeh. Največja težava, ki nastane zaradi manjkajočih zob, je izginjanje čeljustne kosti, katero je vedno težje nadomestiti. S tem se posledično spreminja dlesen in zobna protetika ne more več ponuditi vseh želenih rešitev. Manjkajoči zobje povzročajo nagibanja in premikanje zob, kar lahko pripelje do hudih posledic, saj je s tem otežena ustna higiena, in zato prihaja do zastajanja ostankov hrane. To lahko vodi do nastanka zobne gnilobe in vnetij in tako do možnosti izgube še več zob. Da do tega ne pride, je ob izgubi zoba tega treba kar se da hitro nadomestiti z ustreznim zobnim nadomestkom, za katerega poskrbi zobna prevleka.
 
 

Zobna prevleka reši problem estetskih in funkcionalnih napak zob. Nadomesti posamezne manjkajoče zobe. Ko jih povežemo v niz, skupaj tvorijo protetično zamenjavo, imenovano zobni mostiček. Zobni mostiček za izdelavo potrebuje kar nekaj faz do končnega izdelka. Pred samim pričetkom izdelave je potrebno oskrbeti zobe - nosilce za zobni mostiček. Potrebno jih je pozdraviti, odstraniti zobno gnilobo in odpraviti morebitna vnetja. V zobozdravstvenem centru Lux Dental delamo le z najkvalitetnejšimi materiali in za zobne prevleke uporabljamo le preizkušene in kakovostne materiale, naše paciente pa obravnavajo izkušeni specialisti zobozdravniki.
Zobna prevleka izdelava je zelo natančen postopek, ki ga uporabimo, ko vidimo, da je zob nemogoče oskrbeti s konzervativno metodo. Zobna prevleka zaščiti poškodovan, gnil ali počen zob. Za njo se odločimo, ko želimo zob zaščititi po koreninskem zdravljenju, ko želi pacient izboljšati estetski videz zob ali v primeru manjkajočih zob. Zobna prevleka je odlična rešitev, saj je odporna in ima dolgo življenjsko dobo. Namestimo jo lahko na katerikoli zob, spredaj ali zadaj, izdelamo jih z zavzetostjo, da so videti popolnoma naravno in se zlijejo z vašim nasmehom.
 
 

Iz česa je zobna prevleka izdelana?

Zobna prevleka je lahko narejena iz različnih materialov. Najpogosteje uporabljena zobna prevleka je iz keramike ali cirkona. Od materiala, iz katerega je narejena zobna prevleka, pa je odvisna tudi zobna prevleka cena.

POLNOKERAMIČNE (porcelan) PREVLEKE

Predstavljajo najboljši nadomestek naravnih zob, saj so izdelane v celoti iz visokokakovostne in trdne keramike, z njimi pa dosežemo tako naraven videz zob kot izvrsten estetski videz . Prevleke za zobe iz porcelana so narejene iz prosojnega materiala, ki prepušča kar največ prehoda svetlobe skozi zob in s tem delujejo kar se da naravno. Največkrat se za njih pacienti odločajo na sprednjih zobeh in vrzelih, saj tam dajejo ključni pomen estetskemu videzu zob. Polnokeramične prevleke za zobe pa so prav tako primerne za paciente, kateri imajo razvito alergijo na različne kovine.

POLNOKERAMIČNA (porcelan) zobna prevleka: Predstavlja najboljši nadomestek naravnih zob, saj je v celoti izdelana v iz visokokakovostne in trdne keramike, z njimi pa dosežemo naraven videz zob , kakor tudi izvrsten estetski videz. Porcelan, iz katerega je zobna prevleka narejena, je iz prosojnega materiala, ki prepušča največjo prehodnost svetlobe skozi zob in s tem deluje kar se da naravno. Pacienti se zanje največkrat odločijo na sprednjih zobeh in vrzelih, saj dajejo tam zobem ključni estetski pomen. Polnokeramična zobna prevleka je primerna tudi za paciente, ki imajo razvito alergijo na različne kovine.

KOVINSKO ̶ KERAMIČNA zobna prevleka oz. METAL – KERAMIČNA zobna prevleka

Kovinsko ̶ keramična zobna prevleka je izdelana iz kovinske osnove, ki zagotavlja vzdržljivost in trdnost in je nadgrajena s keramiko. Ta daje končnemu izdelku estetski in naravni videz. Pogosto iz njih izdelamo daljše vrzeli in prevleke, povezane s protezo, oskrbijo pa tudi kočnike.

CIRKONIJ

zobna prevleka dandanes predstavlja vrhunec estetskega zobozdravstva, saj deluje cirkonij s svojo prosojnostjo povsem naravno. Je najbolj dovršen material za nadomestke zob in je izjemno čvrst ter biokompatibilen material, ki ponuja popolnoma naraven videz zob. Z odličnim prepuščanjem naravne svetlobe daje vrhunske rezultate in ustvarja naraven bleščeč videz zob.

Zobna prevleka - izdelava

Preden se zobna prevleka izdela, zobozdravnik prične s pripravo zob, če je potrebno, se zob najprej zdravi. Sam postopek izdelave zobne prevleke se začne z brušenjem zob in čiščenjem zobovine, nato pa zobozdravnik z mehkim silikonom naredi odtis zob za zobni laboratorij, kjer zobozdravstveni tehnik naredi repliko. Po brušenju zob vam zobozdravnik namesti začasne zobne prevleke (provizorije), s katerimi ohranimo dober izgled zob in preprečimo neprijetne občutke ter skelenje, zaščiti pa tudi dlesen in preprečuje premik zob v času, ko se izdela končna zobna prevleka. Ni vam potrebno skrbeti, da boste ta čas brez zob ali da boste svoj nasmeh skrivali za rokami, saj je tudi začasna zobna prevleka videti povsem naravno.

Pri drugem obisku zobozdravnik preveri ali se izdelana zobna prevleka dobro prilega tako v velikosti in v barvi. V kolikor je zobna prevleka primerna, se jo trajno zacementira in s tem je poseg zaključen, vam pa se povrne bleščeč in brezskrben nasmeh.

V primeru, da je potrebno nadomestiti manjkajoče zobe v zobni vrzeli, te nadomestimo z mostičkom, sestavljenim iz prevlek na sosednjih brušenih zobeh ali na nameščenih vsadkih in členov (zobna prevleka) med njimi, ki služijo kot nadomestek manjkajočih zob. V primeru izgube več zob, se žvečna površina močno zmanjša, s čimer se bolj obremeni ostale zobe. Pojavi se tudi premik zob v vrzel in poveča se verjetnost nastanka zobne gnilobe ter obolenja obzobnih tkiv. Mostiček vam bo omogočil ohraniti žvečno funkcijo, razumljiv govor in naravno skladnost lic ter obraza.

Zobna prevleka cena

Zelo pogosto se med pacienti pojavi vprašanje, kakšne so zobne prevleke cena? Zobne prevleke cena je odvisna od materiala, iz katerega je narejena zobna prevleka. Zobna prevleka cena- če govorimo o zobnem mostičku, je odvisna od števila prevlek, ki ta mostiček sestavljajo. V zobni ordinaciji Lux Dental uporabljamo izdelke svetovno priznanih proizvajalcev, zato vam obljubljamo najboljše rezultate. S pravilno higieno, skrbjo za vaše zobe in ustno votlino, ki sta ključni za ohranjanje zobnih prevlek, je lahko trajnost doživljenjska.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate poškodovane, manjkajoče zobe? Bi želeli nasvet zobozdravnika? Vprašajte našega specialista protetika za nasvet in preverite več o naši ponudbi. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled oz posvet.

    S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.