Zobne prevleke


Zobne prevleke so iz umetnih materialov narejen model zobnih kron, ki nadomeščajo poškodovan ali manjkajoč del zoba in povrnejo izgubljeno funkcijo zob ali popravijo njihovo estetiko.

Ker so lepi in zdravi zobje temelj zdravja našega celotnega organizma, je ob njihovi poškodbi zanje potrebno čim hitreje in kvalitetno poskrbeti. V primeru, da so vaši zobje poškodovani, vam v zobni ordinaciji Lux Dental uredimo hitro in za vas najprimernejšo rešitev, da bo vaš nasmeh dobil nov, bleščeč in povsem naraven videz. Ob poškodbi zob in v primeru, da je potrebno nadomestiti krono zoba ali pa celoten zob z umetnim nadomestkov, s svojim znanjem izdelamo kvalitetne zobne prevleke, in vam s tem ustvarimo brezskrben in bleščeč nasmeh.

Zobne prevleke rešijo problem estetskih in funkcionalnih napak zob. Nadomestijo posamezne manjkajoče zobe, v primeru, ko jih povežemo v niz, pa skupaj tvorijo protetično zamenjavo imenovano zobni mostiček. V zobnem centru Lux Dental delamo le z najkvalitetnejšimi materiali in tako za zobne prevleke uporabljamo le preizkušene in kakovostne materiale, naše paciente pa obravnavamo le izkušeni specialisti zobozdravniki.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate poškodovane, manjkajoče? Bi želeli nasvet zobozdravnika? Vprašajte našega specialista protetika za nasvet in preverite več o naši ponudbi. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled oz posvet.

Namen zobnih prevlek

Izdelava zobne prevleke je zelo natančen postopek, potreben takrat, kadar vidimo da je zob nemogoče oskrbeti s konzervativno metodo. Za takšne prevleke se odločimo, ko je potrebno zaščititi poškodovan, gnil ali počen zob, ko zob želimo zaščititi po koreninskem zdravljenju, ko pacient želi izboljšati estetski videz zob in celo v primeru manjkajočih zob. Zobne prevleke so odlična rešitev, saj so odporne in imajo dolgo življenjsko dobo, namestimo pa jo lahko na katerikoli zob, spredaj ali zadaj, izdelamo pa jih z zavzetostjo, da so videti popolnoma naravno in se zlijejo z vašim nasmehom.

Iz česa so zobne prevleke?

Iz česa so zobne prevleke izdelane? Tovrstne prevleke so lahko narejene iz različnih materialov, najpogosteje uporabljene zobne prevleke pa so iz keramike ali cirkona.

POLNOKERAMIČNE (porcelan) PREVLEKE

Predstavljajo najboljši nadomestek naravnih zob, saj so izdelane v celoti iz visokokakovostne in trdne keramike, z njimi pa dosežemo tako naraven videz zob kot izvrsten estetski videz . Prevleke za zobe iz porcelana so narejene iz prosojnega materiala, ki prepušča kar največ prehoda svetlobe skozi zob in s tem delujejo kar se da naravno. Največkrat se za njih pacienti odločajo na sprednjih zobeh in vrzelih, saj tam dajejo ključni pomen estetskemu videzu zob. Polnokeramične prevleke za zobe pa so prav tako primerne za paciente, kateri imajo razvito alergijo na različne kovine.

KOVINSKO - KERAMIČNE zobne prevleke oz METAL – KERAMIKA

Kovinsko keramične zobne prevleke so izdelane iz kovinske osnove, katera zagotavlja vzdržljivost in trdnost in nadgrajene s keramiko, katera končnemu izdelku daje estetski in naraven videz. Pogosto iz njih izdelamo daljše vrzeli in prevleke povezane s protezo, oskrbijo pa prav tako kočnike. CIRKONIJ zobne prevleke pa dandanes predstavljajo vrhunec estetskega zobozdravstva, saj cirkonij deluje povsem naravno s svojo prosojnostjo in je tako najbolj dovršen material za nadomestke zob. Je izjemno čvrst in biokompatibilen material, ki ponuja popolnoma naraven videz zob, saj z odličnim prepuščanjem naravne svetlobe daje vrhunske rezultate in tako ustvarja naraven bleščeč videz zob.

Izdelava zobnih prevlek

Izdelava zobne prevleke se prične s pripravo zob, če je potrebno, se zob najprej zdravi. Sam postopek izdelave tovrstne prevleke se nato začne z brušenjem zob in čiščenjem zobovine, nato pa z mehkim silikonom zobozdravnik naredi odtis zob za zobni laboratorij, kjer zobozdravstveni tehnik naredi repliko. Po brušenju zob vam zobozdravnik namesti začasne prevleke za zobe (provizorije), s katerimi ohranimo dober izgled zob in preprečimo neprijetne občutke ter skelenje, zaščiti pa tudi dlesen in preprečuje premik zob v času do izdelave končne zobne prevleke. Tako vam ni potrebno skrbeti, da boste ta čas brez zob in da boste svoj nasmeh skrivali za rokami, saj so prav tako začasne prevleke videti povsem naravno. Pri drugem obisku zobozdravnik preveri, ali se na novo izdelane zobne prevleke dobro prilegajo tako v velikosti kot v barvi in v kolikor je zobna prevleka primerna, le to trajno zacementira in s tem zaključi s posegom vam pa povrne bleščeč in brezskrben nasmeh.

V primeru, da je potrebno nadomestiti manjkajoče zobe v zobni vrzeli, pa le-te nadomestimo z mostičkom, sestavljenim iz prevlek na sosednjih brušenih zobeh ali na nameščenih vsadkih in členov med njimi, kateri služijo kot nadomestek manjkajočih zob.

V primeru izgube več zob, se žvečna površina močno zmanjša, s tem se bolj obremeni ostale zobe, pojavi se premik zob v vrzel in poveča verjetnost nastanka zobne gnilobe in obolenja obzobnih tkiv. Mostiček vam bo tako omogočil ohraniti žvečno funkcijo, razumljiv govor in naravno skladnost lic ter obraza.

Vrhunski rezultati

Ker v zobni ordinaciji Lux Dental uporabljamo le izdelke svetovno priznanih proizvajalcev, vam lahko garantiramo najboljše rezultate.

Z nadaljnjo pravilno higieno in skrbjo za vaše zobe in ustno votlino, kateri sta ključni za ohranjanje vrhunskih zobnih prevlek, je lahko trajnost doživljenjska.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate poškodovane, manjkajoče zobe? Bi želeli nasvet zobozdravnika? Vprašajte našega specialista protetika za nasvet in preverite več o naši ponudbi. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled oz posvet.

S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.