ZOBOZDRAVNIKI


Si že dolgo želite brezskrben nasmeh?

Zobozdravnik oziroma stomatolog je zdravnik, ki bo vaše zobe pozdravil, jih poravnal, izpulil ali jih nadomestil z novimi. Poleg bolezenskih sprememb zob, se zobozdravniki ukvarjajo še z boleznimi dlesni, ustne sluznice, jezika in ustne votline..

 
 

Zobozdravnik - študij


Zobozdravniki med študijem dobijo potrebno znanje o normalnem in bolezenskem stanju celotnega človekovega telesa in njegovega delovanja, predvsem pa natančneje pozna področje glave.

Zobozdravniki lahko s pridobivanjem poglobljenega znanja in s specializacijo postane specialist: za otroško zobozdravstvo, za zobne bolezni, za nepravilno postavljene in nepravilno razvite zobe in čeljusti, za obzobna tkiva in ustne bolezni, za zobne protetične nadomestke in za čeljustno in obrazno kirurgijo.

Ni enostavno biti zobozdravnik

Poklic je psihofizično zahteven in naporen. Zobozdravnik mora imeti dober vid, lahko uporablja tudi korekcijska očala ali leče. Dobro mora ločiti svetle barve na posamezne odtenke. Dela ne more opravljati zobozdravnik s kroničnimi nevrološkimi obolenji, kot je bolezensko tresenje rok. Zdravstvena ovira je tudi alergija na razkužila, gumijaste rokavice, amalgam, plastične mase ali smolnate premaze. Za opravljanje dela so potrebni periodični zdravstveni pregledi.
 
 

Zobozdravniki in njihovi delovni pripomočki

Zobozdravnik za svoje delo potrebuje posebne aparate, opremo in uporablja veliko različnih materialov. Zobozdravnik svojega dela ne more opravljati brez zobozdravniškega stola z vrtalnimi nastavki, nastavka za zrak in vodo, ultrazvočnega čistilca zobnega kamna, ultravijolične lučke in mešalca plomb. Pomaga si še z aparati, ki omogočajo bolj natančno zdravljenje, z laserjem in rentgenskim aparatom. Pri delu uporablja poleg ogledalca še vrsto večjih in manjših kovinskih, natančno izdelanih instrumentov. Vse opravljene storitve vnese v pacientovo zobozdravstveno kartoteko, ki je med vsemi zdravstvenimi dokumenti najpomembnejši dokument za identifikacijo.

V zobozdravstvenih ordinacijah Lux Dental na lokacijah zobozdravnik Ljubljana, zobozdravnik Maribor in zobozdravnik Krško, imamo zanesljive in osebe vredne zaupanja, ki vedno zagotovijo pogoje, v katerih se boste prijetno počutili. Poleg tega bodo naši zobozdravniki poskrbeli za brezskrben nasmeh in lepše ter kvalitetnejše življenje.

ZOBOZDRAVNIK LJUBLJANA


V naši Ljubljanski ordinaciji za vas poskrbijo naslednji zobozdravniki:

M. Sc., Zvonimir Katić, dr.dent.med. Zobozdravnik, ki je študij dentalne medicine zaključil na stomatološki fakulteti v Zagrebu leta 2005. Za potrebe dela v EU je dodatno nostrifikacijo opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2009 pridobil licenco za delo na področju dentalne medicine. Zaradi velikega zanimanja za dentalno implantologijo se je leta 2012 vpisal v dvoletni magisterski študij na Goethe univerzi v Frankfurtu, smer dentalna implantologija, ki ga je zaključil leta 2016. Od leta 2009 do 2015 je bil zaposlen v ZD Brežice.

dr. Bojana Krneta Đokić, dr. dent. med., spec. za čeljustno in zobno ortopedijo. Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Ljubljani 2007. Kot mlada raziskovalka je zaključila doktorski študij s področja Čeljustne in zobne ortopedije in pridobila naziv doktorica znanosti iz stomatoloških ved leta 2012. Pridobila je tudi naziv asistenta na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo iz Čeljustne in zobne ortopedije je zaključila leta 2017.

dr. Špela Stvarnik, dr. dent. med. je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani 2016. Po diplomi se je zaposlila v ZD Trebnje. Leta 2014 pod okriljem Sekcije za tropsko medicino humanitarno delala na Madagaskarju. Svoje znanje vseskozi dopolnjuje na strokovnih seminarjih.

ZOBOZDRAVNIK KRŠKO

V naši ordinaciji v Krškem, za vas ravno tako poskrbijo zobozdravniki, ki delo opravljajo tudi v Ljubljanski ordinaciji.


M. Sc., Zvonimir Katić, dr.dent.med.

dr. Špela Stvarnik, dr. dent. med.

ZOBOZDRAVNIK MARIBOR

Damir Noveski, dr. dent. med. Diplomiral je na Stomatološki fakulteti v Skopju leta 2010. Nostrifikacijo za potrebe dela v EU opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2012. Od leta 2012 do leta 2017 je bil zaposlen v ZD Ptuj. Je zobozdravnik ki se stalno izobražuje: Endodontija -Reciproc in Guttafusion, 2014; Načela brušenja pri fiksni protetiki (inlay, onlay, overlay), 2015; Endo kirurgija in šivanje ustne sluznice, 2016; Dentalna fotografija, 2016; Načrtovanje terapije kot stabilen temelj kombiniranemu delu, 2017; Endo Innovations, dr. Antonis Chaniotis, 2017; iTop Introductory Level, 2017

dr. Martin Bradač, dr. dent. med., spec. ortodontije.
Diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani 2004. Strokovni izpit je opravil leta 2005. Zaposlen v ZD Maribor do specializacije iz Ortodontije, ki jo začel leta 2010 in s pohvalo zaključil leta 2013. Zaposlen tudi v ZD Radlje ob Dravi in ZD Lenart.

M. sc., Ivana Jelić, dr. dent. med. Diplomirala na Stomatološki fakulteti v Beogradu 2006. Po končani fakulteti zaposlena v privatni ambulanti v Beogradu. Nostrifikacijo za potrebe dela v EU opravila na Medicinski fakulteti v Ljubljani 2013. Licenco za delo na področju dentalne medicine pridobila 2014. Po končani nostrifikaciji zaposlena v Nordentu v Subotici 2014-2016. Od leta 2016 dela v Sloveniji. Leta 2020 je zaključila enoletni master študij iz oralne implantologije na Univerzi Guglielmo Marconi, v Rimu.

Vsi naši zobozdravniki, svoje delo opravljajo s srcem in poskrbijo da se znebite strahu pred zobozdravniki. Ob obisku pri nas, Vam bo zobozdravnik najprej pregledal usta, postavil diagnozo in naredil načrt zdravljenja. Naši zobozdravniki so Vam vedno na voljo, za vsa vprašanja, vedno si vzamejo dovolj časa da vas spoznajo tudi kot osebo in ne samo lastnika zob. Zobozdravniki, Vam na enostavne načine razložijo zapletene stvari in se vedno trudijo, da Vam ponudijo več možnosti med katerimi lahko izbirate sami.

Naši zobozdravniki svetujejo

Ne odločite se za obisk zobozdravnika, šele ko se pojavi bolečina.

Na preglede, hodite vsaj dvakrat letno da zobozdravnik pregleda vašo ustno votlino in dlesni ter vam po potrebi svetuje o ustrezni ustni higieni. Z enim preventivnim pregledom na leto ter redno in učinkovito ustno higieno boste korak bližje, da obdržite svoje zobe za vse življenje.
»Si že dolgo želite brezskrben nasmeh? Na voljo vam je brezplačen in neobvezujoč nasvet in pregled. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled.”

    S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.