Zobne luske


Niste zadovoljni z videzom svojih zob? Si želite hollywoodsko belega nasmeha? Dovolite nam, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh! V ordinaciji Lux Dental smo s svojim znanjem in čutom za sočloveka povrnili samozavest že mnogim pacientom.

Zobne luske z minimalno invazivnim posegom odpravijo marsikatero nepravilnost, z natančno izdelavo in obdelavo trde keramike pa izgledajo popolnoma naravno. Gre za izjemno tanko, individualno izdelano plast porcelana, katero na vaše zobe pritrdi oz. nalepi izkušen strokovnjak zobozdravnik. Za zobne luske se največkrat odločajo posamezniki zaradi zabarvanih zob, poškodovanih oz. odkrušenih zob, takšne luske pa lahko odpravijo tudi asimetrijo zob. V zobozdravstveni ordinaciji Lux Dental vam za dosego sijočega belega nasmeha pomagamo le izkušeni specialisti zobozdravniki, vsakemu pacientu se posvetimo individualno, za izdelavo zobne luske pa uporabljamo le vrhunske materiale.

Verjetno je bistveno vprašanje vsakega posameznika tudi to, koliko bo za svoj nasmeh moral odšteti in kakšna je cena zobne luske. Cena izdelave zobne luske je lahko zelo različna, saj so le te narejene po meri za vsakega pacienta posebej.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate poškodovane ali manjkajoče zobe ter vas zanima nasvet strokovnjaka ali cenik? Vprašajte našega specialista za nasvet in preverite več o naši ponudbi ter poglejte zobna protetika cenik. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled.

Namen estetskih lusk

Zobne luske so namenjene temu, da v relativno kratkem času z minimalno invazivno metodo ustvarimo brezskrben bleščeč nasmeh. Ko so zobje premajhni ali štrleči, rumeno obarvani ali počrneli ter izrabljeni in poškodovani, so luske za zobe odlična rešitev, saj z njimi ohranimo več zdrave zobovine kot pri izdelavi zobnih prevlek, saj le te zahtevajo manj brušenja samega zoba. Z njimi estetsko rešujemo zobe celo pri blažjih oblikah krivih zob ali razmaka, namesto uporabe zobnega aparata. Zobne luske so torej odlična rešitev za spremembo oblike, velikosti in barve zob, ter s tem odlična rešitev ustvarjanja popolnega nasmeha. Dovolite nam torej, da vam specialisti z vrsto let izkušenj ustvarimo brezskrben nasmeh, katerega boste ponosno nosili!

Zakaj so zobne luske odlična rešitev?

Takšne luske dajejo izjemno naraven videz zob, saj porcelan imitira sklenino naravnega zoba tako z izgledom kot tudi s svojo trdnostjo in s tem pacientu omogočajo dolgoročno spremembo in izboljšavo nasmeha. Ker so zobne luske debeline kontaktnih leč, jih je v nekaterih primerih na zobe možno nalepiti celo brez odstranjevanja obstoječe zobovine. V kolikor pa je odstranjevanje zobne strukture potrebno, pa je le ta minimalno pobrušena. Takšne luske za zobe ustvarijo čudovit nasmeh saj porcelan posnema sklenino naravnega zoba in svetlobo tudi odseva prav tako, zato imajo po posegu naši zobje naraven izgled in sijaj ter optimalen videz bleščečega nasmeha. Ob razmaku med zobmi pa so še prav posebej zaželene, saj takšne luske učinkovito zakrijejo prirojene nepravilnosti zob, prav tako kot tudi blage oblike krivih zob.

Če razmišljate o tem, ali so tovrstne luske za zobe prava rešitev za vas, je vedno najboljša odločitev pregled pri zobozdravniku specialistu, kjer vam bo izkušen zobozdravnik svetoval, kaj je najboljša rešitev za vas, in po natančni diagnostiki določil tretma. Vsak posameznik, vsak pacient, je v ordinaciji Lux dental sprejet individualno, ravno zato je priporočljiv prvi pregled, kjer se bo z natančno diagnostiko pacienta seznanilo tudi s tem, kakšna je cena zobne luske in samega posega.

Namestitev zobnih lusk

Zobne luske se namesti relativno hitro, saj sta za izdelavo običajno potrebna le dva obiska ordinacije. Pred samim posegom namestitve zobnih lusk se pri vsakem pacientu naredi stomatološki pregled in preveri stanje ustne votline, da se zobozdravnik prepriča, da ste primerni kandidat za zobne luske. Ker je izdelovanje lusk povsem individualno, se zobozdravnik z vsakim posameznikom posvetuje in mu opiše postopke terapije. Po posvetu sledi rahlo brušenje nepravilnih zob pri čemer zobozdravnik uporabi lokalno anastezijo, nato sledi odtis za estetske luske za zobe, ki bodo oblikovane po željah in potrebi stranke, nakar se pacientu namesti začasne prevleke oz. luske. Model odtisa zbrušenih zob zobozdravnik posreduje zobotehničnemu laboratoriju, kjer nato izdelajo porcelanaste luske za pacienta ustreznih barv in oblik. Zobozdravnik nato keramične zobne luske trajno zacementira s posebnim cementom na pacientove zobe in preveri, kako luske vplivajo na pacientov ugriz in jih ob potrebi dodatno oblikuje. Po končanem posegu, morajo luske za zobe izgledati povsem naravno, zato se pri sami izdelavi uporabljajo tudi različne barve keramike, katero za vsakega posameznika posebej pripravijo v zobotehničnem laboratoriju.

Sam poseg izdelave zobnih lusk je praviloma neboleč ter minimalno invaziven, rezultati pa so res neverjetni.

Da pa se bodo luske za zobe trajno obnesle pa so potrebne redne kontrole pri izbranem zobozdravniku, in dobra ustna higiena, prav takšna kot pri naravnih zobeh. Ključno je redno umivanje in ščetkanje zob, v pomoč pa naj bo zobna nitka, ustna vodica in medzobna ščetka. Potrebno pa se je izogibati tudi nekaterim izmed razvad škodljivih za zobe, da zobne luske na naših zobeh obstanejo takšne kot prvi dan čim dlje. Kljub izjemni trdnosti porcelana, pa le ta ni tako trd kakor so trdni naravni zobje in so slabe navade tako še škodljivejše. Grizenje nohtov, trganje kartona, traka z zobmi, odpiranje steklenic, so škodljive razvade za naravne zobe in tako še slabše za obstojnost zobnih lusk, prav tako neprimerne za bruksiste - posameznike, ki ponoči škripajo z zobmi.

Primerni kandidati za luske

Takšne luske so primerne za vse, ki si želijo občutno spremeniti estetski videz svojih zob in imajo zdrave zobe ter dlesni. Zobne luske estetsko rešijo premajhne ali poškodovane zobe, blage oblike krvih zob in zapolnijo večje medzobne prostore. Zobje morajo biti brez kariesa in večjih kompozitnih polnil na zobeh, potrebnih lusk, dlesni zdrave, pacient pa mora poleg vsega imeti brezhibno ustno higieno.

Porcelanaste zobne luske so vsestranska rešitev za hitro preobrazbo nasmeha in so ena najboljših metod za dosego lepšega in bleščečega nasmeha. Sodijo v sam vrh estetskega zobozdravstva in so ena najbolj priljubljenih izbir večine pacientov, saj zagotavlja takoj vidne in kakovostne rezultate. V ordinaciji Lux Dental ustvarjamo brezskrbne nasmehe, zato se pri vsakemu pacientu maksimalno potrudimo in mu individualno svetujemo. Ali so zobne luske prava opcija za vaš lepši nasmeh, pa preverite na brezplačnem pregledu v naši ordinaciji.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Imate poškodovane ali manjkajoče zobe ter vas zanima nasvet strokovnjaka ali cenik? Vprašajte našega specialista za nasvet in preverite več o naši ponudbi ter poglejte zobna protetika cenik. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled.

S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.