ZOBNE LUSKE


Niste zadovoljni z videzom svojih zob? Si želite hollywoodsko belega nasmeha? Dovolite nam, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh!

V zobozdravstvenem centru, v ordinaciji Lux Dental, smo s svojim znanjem in čutom za sočloveka povrnili samozavest že mnogim pacientom.

Zobne luske z minimalno invazivnim posegom odpravijo marsikatero nepravilnost, z natančno izdelavo in obdelavo trde keramike pa izgledajo popolnoma naravno. Zobne luske so izjemno tanka individualno izdelana plast porcelana, ki jih na vaše zobe zobe pritrdi oz. nalepi izkušen strokovnjak zobozdravnik. Za zobne luske se največkrat odločajo posamezniki zaradi obarvanih zob, poškodovanih oz. odkrušenih zob.

Zobne luske lahko odpravijo tudi asimetrijo zob. V zobozdravstvenem centru Lux Dental vam za dosego sijočega belega nasmeha pomagamo le izkušeni specialisti zobozdravniki.

Vsakemu pacientu se posvetimo individualno, za izdelavo zobne luske pa uporabljamo le vrhunske materiale. Verjetno je bistveno vprašanje vsakega posameznika tudi to, koliko bo za svoj nasmeh moral odšteti in, kakšna je zobne luske cena. Zobne luske cena je lahko zelo različna, saj so te narejene po meri za vsakega pacienta posebej.

Namen estetskih lusk

Zobne luske so namenjene temu, da v relativno kratkem času z minimalno invazivno metodo ustvarimo brezskrben bleščeč nasmeh. Ko so zobje premajhni ali štrleči, rumeno obarvani ali počrneli, obrabljeni ali poškodovani, so zobne luske odlična rešitev. Z njimi ohranimo več zdrave zobovine kot pri izdelavi zobnih prevlek, saj te zahtevajo manj brušenja samega zoba. Z njimi estetsko rešujemo zobe celo pri blažjih oblikah krivih zob ali razmaka, namesto uporabe zobnega aparata. Zobne luske so torej odlična rešitev za spremembo oblike, velikosti in barve zob ter odlična rešitev ustvarjanja popolnega nasmeha. Dovolite nam torej, da vam specialisti z dolgoletnimi izkušnjami ustvarimo brezskrben nasmeh, na katerega boste ponosni!

Zakaj so zobne luske odlična rešitev?

Zobne luske dajejo izjemno naraven videz zob, saj porcelan imitira sklenino naravnega zoba tako z izgledom kot tudi s svojo trdnostjo in s tem pacientu omogočajo dolgoročno spremembo ter izboljšavo nasmeha. Ker so zobne luske debeline kontaktnih leč, je zobne luske v nekaterih primerih na zobe možno nalepiti celo brez odstranjevanja obstoječe zobovine. V kolikor pa je odstranjevanje zobne strukture potrebno, je ta minimalno obrušena. Zobne luske ustvarijo čudovit nasmeh, saj porcelan posnema sklenino naravnega zoba in odseva svetlobo, zato imajo po posegu naši zobje naraven izgled, sijaj in optimalen videz bleščečega nasmeha. Ob razmaku med zobmi so te še posebej zaželene, saj lahko zobne luske učinkovito zakrijejo prirojene nepravilnosti zob, kakor tudi blage oblike krivih zob.

Če razmišljate o tem, ali so zobne luske prava rešitev za vas, je vedno najboljša odločitev pregled pri zobozdravniku specialistu, kjer vam bo izkušen zobozdravnik svetoval, kaj je najboljša rešitev za vas. Po natančni diagnostiki vam bo določil tudi tretma. Vsak posameznik, vsak pacient, je v ordinaciji Lux Dental sprejet individualno, zato je priporočljiv prvi pregled, kjer bomo z natančno diagnostiko pacienta seznanili tudi s tem, kakšna je zobne luske cena in samega posega.

Namestitev zobnih lusk

Zobne luske se namesti relativno hitro, saj sta za izdelavo običajno potrebna le dva obiska ordinacije. Pred samim posegom namestitve zobnih lusk se pri vsakem pacientu naredi stomatološki pregled in preveri stanje ustne votline, da se zobozdravnik prepriča, če ste primeren kandidat za zobne luske. Ker je izdelovanje lusk povsem individualno, se zobozdravnik z vsakim posameznikom posvetuje in mu opiše postopke terapije. Po posvetu sledi rahlo brušenje nepravilnih zob, pri čemer zobozdravnik uporabi lokalno anestezijo, nato sledi odtis za estetske zobne luske, ki bodo oblikovane po željah in potrebi stranke. Nato se pacientu namestijo začasne prevleke oz. zobne luske. Model odtisa zbrušenih zob zobozdravnik posreduje zobotehničnemu laboratoriju, kjer izdelajo porcelanaste zobne luske za pacienta ustreznih barv in oblik. Zobozdravnik nato keramične zobne luske trajno zacementira s posebnim cementom na pacientove zobe in preveri, kako luske vplivajo na pacientov ugriz in jih ob potrebi dodatno oblikuje. Po končanem posegu, morajo zobne luske izgledati povsem naravno, zato se pri sami izdelavi uporabljajo tudi različne barve keramike, ki jih za vsakega posameznika pripravijo v zobotehničnem laboratoriju.

Sam poseg izdelave zobnih lusk je praviloma neboleč ter minimalno invaziven, rezultati pa so res neverjetni.

Da se bodo zobne luske trajno obnesle, so potrebne redne kontrole pri izbranem zobozdravniku in dobra ustna higiena, ravno takšna kot pri naravnih zobeh. Ključno je redno umivanje in ščetkanje zob, v pomoč vam naj bo zobna nitka, ustna vodica in medzobna ščetka. Potrebno se je izogibati tudi nekaterim razvadam, ki so škodljive za zobe, da zobne luske na naših zobeh čim dlje obstanejo takšne kot prvi dan. Kljub izjemni trdnosti porcelana, ta ni tako trd, kakor so trdni naravni zobje, zato so slabe navade še škodljivejše. Grizenje nohtov, trganje kartona ali traku z zobmi, odpiranje steklenic, ipd. so škodljive razvade za naravne zobe. Še slabše so za obstojnost zobnih lusk in neprimerne za bruksiste ̶ posameznike, ki ponoči škripajo z zobmi.

Primerni kandidati za luske

Zobne luske so primerne za vse, ki si želijo občutno spremeniti estetski videz svojih zob in imajo zdrave zobe ter dlesni. Zobne luske estetsko rešijo premajhne ali poškodovane zobe, blage oblike krivih zob in zapolnijo večje medzobne prostore. Zobje morajo biti brez kariesa in brez večjih kompozitnih polnil na zobeh, brez potrebnih lusk. Dlesni morajo biti zdrave in pacient mora imeti tudi brezhibno ustno higieno.

Porcelanaste zobne luske so vsestranska rešitev za hitro preobrazbo nasmeha in so ena najboljših metod za dosego lepšega in bleščečega nasmeha. Sodijo v sam vrh estetskega zobozdravstva in so ena najbolj priljubljenih izbir večine pacientov, saj zagotavljajo takojšnje kakovostne rezultate. V zobozdravstvenem centru Lux Dental ustvarjamo brezskrbne nasmehe, zato se pri vsakemu pacientu maksimalno potrudimo in mu individualno svetujemo. Ali so zobne luske prava opcija za vaš lepši nasmeh, pa preverite na brezplačnem pregledu v naši ordinaciji.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Vprašajte našega zobozdravnika, specialista protetike za nasvet in preverite cenik in več o naši ponudbi. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na neobvezujoč brezplačen pregled.

    S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.