CENIK


Vas zanimajo cene zobozdravstvenih storitev?

Cenik zobozdravstvenih storitev se od ordinacije do ordinacije po Sloveniji razlikuje. V naših zobozdravstvenih ordinacijah vsakega pacienta obravnavamo individualno in stremimo k temu, da pacient ni samo številka!

Cenik zobozdravstvenih storitev vam lahko podamo na podlagi obiska v naši ordinaciji. Svetujemo, da se naročite na prvi pregled, ki je za vas brezplačen in brez obveznosti. Priporočljivo je, da pri prvem pregledu prinesete s seboj rentgensko sliko ortopan, ki ni starejša od dveh let.

V kolikor rentgenske slike nimate, lahko slikanje opravite tudi pri nas. Zobozdravnik Vam bo tako na podlagi pregleda, pogovora in rentgenskega posnetka, pripravil načrt zdravljenja in vam ga predstavil v vseh možnih rešitvah.  Pri pripravi načrta za zdravljenje vam vedno ponudimo več možnosti zdravljenja, ki Vam jih podrobno razložimo in odgovorimo na vaša morebitna vprašanja. Zavedamo se, da cenik zobozdravstvenih storitev odigra zelo pomemben faktor, saj je cena pomembna stvar.

Poleg tega je za nas pomembno, da ste seznanjeni/informirani z načrtom zdravljenja, da se z njim strinjate in da veste kaj lahko pričakujete med terapijo zdravljenja in po končani terapiji. Vsak posameznik prejme cenik zobozdravstvenih storitev v obliki predračuna, ki je prilagojen vašim indvidualnim zmožnostim in potrebam.

Cenik zobozdravstvenih storitev Ljubljana, cenik zobozdravstvenih storitev Krško in cenik zobozdravstvenih storitev Maribor se v Lux Dentalu med seboj ne razlikujejo.

 
 

Naš cenik zobozdravstvenih storitev Ljubljana, cenik zobozdravstvenih storitev Maribor in cenik zobozdravstvenih storitev Krško, se veže na nešteto število zobozdravstvenih storitev, ki jih vam ponujamo:

ORTODONTIJA


V ortodontiji se cenik zobozdravstvenih storitev razlikuje v vrsti zobnih aparatov. Nudimo vam fiksni zobni aparat s kovinskimi nosilci, aparat z estetskimi nosilci ali kombinacijo kovinsko/estetski, nebni aparat in snemni nevidni aparat s prozornimi folijami.

PROTETIKA


Pri protetiki se srečamo z veliko vrst različnega materiala- glede na to se razlikuje tudi naš cenik zobozdravstvenih storitev.  Ponujamo vam izbiro kovinske keramike, polne keramike, cirkon keramike, zobne luske... Nudimo vam tudi rešitev s totalno protezo ( v primeru izgube vseh zob) ali delno snemno protezo (v primeru delne izgube zob v čeljusti). Verjetno se slišali tudi za izraz “žabica”. Žabico prav tako uvrščamo med snemno delno protetiko.
Proteze so izdelane iz umetnih materialov, akrilata, posebnih smol ali kovin. V nekaterih primerih se žal zgodi, da manjkajoče zobe ni možno nadomestiti z mostički, zato obstaja rešitev z delno snemno protezo. Z delno snemno protezo zapolnimo prostor manjkajočih zob in ohranjamo položaj ostalih zdravih zob v ustni votlini. Se strinjate, da manjkajoči zobje in vsi izpadli zobje vodijo do izgube samozavesti, izgube nasmeha ter slabega prehranjevanja ter slabe higiene? Katera rešitev zobne protetike je ustrezna za vas, vam bodo zagotovo svetovali naši zobozdravniki in specialisti. V kolikor vas zanima cenik zobozdravstvenih storitev, vam bodo ob prvem pregledu v naši ordinaciji povedali naši strokovnjaki.

IMPLANTOLOGIJA


Rešitev pri brezzobosti v čeljusti je lahko odpravljena tudi z vsadki, ki podpirajo fiksno protezo. Lahko jih podpirajo dva ali štirje vsadki, lahko pa tudi njih več. Možna je pa tudi snemna proteza, ki jo podpirajo vsadki in je ustreznejša za higieno in trajnost zob/vsadkov. Cenik zobozdravstvenih storitev oziroma cena je v tem primeru odvisna od števila zobnih vsadkov, ki so potrebni za podporo vaše proteze.

ORALNA KIRURGIJA


V naših zobozdravstvenih ordinacijah opravljamo tudi kirurške posege, ki imajo svoj cenik zobozdravstvenih storitev. Pod kirurške posege sodijo, ekstrakcije zob, ekstrakcije in izkles modrostnih zob, dograditve kosti, vstavitev implantatov, parodontalne operacije ter drugi manjši kirurški posegi. Vsi posegi so neboleči in jih opravljamo v lokalni anesteziji.

PARODONTOLOGIJA


Tudi vam ob ščetkanju krvavijo dlesni in so otekle? Imate težave z izpadanjem zob in slabim zadahom? Potem smo tukaj za vas. Parodontologija je veja stomatologije, ki se ukvarja z zdravljenjem obzobnih tkiv. Parodontalna bolezen je vnetno obolenje / okužba dlesni. Na samem začetku nastopi bolezen gingivitis, kar je prva stopnja vnetja. V kolikor se gingivitis ne zdravi pravočasno, pride še do hujšega vnetja dlesni, ki se pričnejo odmikati in tako nastane parodontalni žep. V žepu se nabirajo bakterije, ki prizadenejo dlesni, kosti, korenine in vezivno tkivo. S starostjo pogosto tudi pride do izgube zob. Glavni vzrok za nastanek parodontalne bolezni so slaba ustna higiena, kopičenje zobnega kamna, kajenje ipd. Parodontalno bolezen v ordinacijah uspešno zdravimo s kiretažo- tudi to najdete na “cenik zobozdravstvenih storitev”. Naši specialisti pričnejo bolezen reševati z diagnostiko, meritvijo žepkov, z ultrazvočno odstranitvijo zobnega kamna, z luščenjem in glajenjem korenin, ter v kolikor je potrebno tudi s kirurškim zdravljenjem - reženjsko operacijo. Reženjska operacija je zelo uspešen način zdravljenja hudo napredovane parodontalne bolezni. Tudi reženjska operacijo najdete na “cenik zobozdravstvenih storitev” Kirurški poseg opravljamo v lokalni anesteziji in je za vas neboleč. Z reženjsko operacijo zmanjšamo globino obzobnih žepkov, očistimo vnete predele in vam s tem omogočimo ustrezno higieno ter vašim zobem podaljšamo življenjsko dobo. V kolikor imate težave z dlesnimi in bi potrebovali nasvet parodontologa, nas kontaktirajte za brezplačen pregled in na tem pregledu pridobite tudi cenik zobozdravstvenih storitev.
 
 
 
 

KONZERVATIVA


Naš cenik zobozdravstvenih storitev vključuje tudi konzervativne posege. Konzervativni posegi so: menjava dotrajanih zalivk, menjava amalgamskih zalivk, odstranitev kariesa in izdelava bele kompozitne zalivke, zdravljenje granuloma/koreninsko zdravljenje, pomoč pri izbitem zobu. Cena zalivke na cenik zobozdravstvenih storitev je odvisna od števila ploskev na zobu, ki jih z zalivko zapremo. V primeru, da je zob obsežno kariozen in poškodovan, ga je z zalivko težko oskrbeti, saj večji del zoba manjka in izgubi stabilnost. Oskrbimo ga lahko z inlay/onlay delno keramično prevleko, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo protetičnega izdelka. Cena na cenik zobozdravstvenih storitev se razlikujejo glede na to kako veliko število kanalov mora zobozdravnik oskrbeti in kako veliko zalivko je potrebno narediti na vaše zdravljenem zobu.

USTNA HIGIENA


Ustna higiena je za naše zdravje ključna in je vsakodnevna rutina. Z redno in pravilno ustno higieno preprečimo vnetja dlesni, nastanek zobne gnilobe, preprečimo prezgodnjo izgubo zob... V naših ordinacijah se boste zagotovo srečali tudi z našo ustno higieničarko, ki bo pripomogla k vaši ustni higieni, z redno odstranitvijo zobnega kamna in pravilno tehniko čiščenja zob. Zobni kamen je potrebno odstranjevati na pol leta do enega leta. V kolikor se zobni kamen nahaja pod dlesnijo, vam bo higieničarka s posebnimi instrumenti luščila in gladila zobne korenine. Na koncu bo vse zobe spolirala s polirno pasto, da bodo vaši zobje gladki in sijoči. Zelo pomembni so tudi pripomočki za ustno higieno, ki jo izvajate doma. Izberite si primerno pasto, ščetko z mehkimi ščetinami, ki ima lahko tudi podaljšane ščetine, ki nežno dostopajo do medzobnih prostorov. Ne pozabite na vašo najboljšo prijateljico, zobno nitko. Z zobno nitko boste dosegli površine zob, katere s ščetko ni možno doseči. V kolikor vam nitka nikakor ni všeč, pa uporabite medzobne ščetke. Pomembno je, da so vse ploskve zoba očiščene. Zobe si umivajte zjutraj in zvečer. Cenik zobozdravstvenih storitev- ustne higiene boste pridobili na prvem brezplačnem pregledu v našem zobozdravstvenem centru.

MOŽNOSTI PLAČIL


Cenik zobozdravstvenih storitev vam nudi številne možnosti oblik plačil. Plačila preko kreditnih kartic, ter možnost plačila preko Diners kartice na 24 obrokov. Na določene storitve/materiale nudimo tudi garancijo. Ne pozabimo, da ob pregledovanju »cenik zobozdravstvenih storitev« ni najpomembnejša cena, vendar tudi kvaliteta materiala, pristop zobozdravnika in naše zdravje. Zato vam v Lux Dentalu zagotavljamo, da za svoj denar dobite največ.
»Vas zanimajo cene zobozdravstvenih storitev? Naročite se na brezplačni pregled in pridobili boste načrt zdravljenja ter cenik zobozdravstvenih storitev«

    S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.