ZOBNI APARATI


Ali potrebujete zobni aparat? Vprašajte specialista ortodonta za nasvet in preverite več o naši ponudbi.

Lepi, zdravi in ravni zobje so želje prav vsakega posameznika, žal pa filmski nasmeh ni samoumeven. Zobni aparati so zato velika pomoč in učinkovit način za dosego ravnih zob in pravilne postavitve.

Zobni aparati so zobozdravstveni ortodontski pripomočki za odpravljanje čeljustnih in zobnih nepravilnosti, ki s primerno silo delujejo na zobe tako, da se pričnejo premikati v želeno smer. V zobozdravstveni ordinaciji Lux Dental ustvarjamo brezskrbne nasmehe! Nudimo vam vrhunske zobozdravstvene storitve na enem mestu brez čakalnih dob. Tako lahko pri nas poskrbite za hitro in učinkovito ortodontsko zdravljenje in si najhitreje pridobite zobni aparat. Nudimo vam raznovrstne ortodontske terapije z različnimi tehnikami in vrstami zobnih aparatov, primernimi tako za otroke kot tudi za starejše, ki si želijo lep in pravilen nasmeh ter s tem boljšo samopodobo. V naši ordinaciji se vsakemu posamezniku individualno posvetimo in mu na podlagi njegovih težav in želja svetujemo o najbolj primerni terapiji in o tem, kateri aparat za zobe je najprimernejši.

Zobni aparati niso primerni le za otroke, kot je veljalo včasih, za zobni aparat se dandanes odloča tudi vedno več odraslih ljudi, saj ortodontija ponuja sodobne, estetsko prijazne ortodontske aparate, s katerimi popravljamo krive zobe, nepravilen ugriz ali širok razmak med zobmi. Vse to vodi do lepšega izgleda posameznika, do lažje in boljše higiene ustne votline in do boljšega zdravja ter lažjega žvečenja hrane.

 
 

Zobni aparat čas nošenja

Kateri zobni aparat izbrati in kateri proces zdravljenja, je odvisno od vsakega posameznika in od njegovih težav. Časovno se za manjše nepravilnosti zobni aparat nosi le nekaj mesecev, za večje popravke pa tudi do nekaj let. Čas nošenja zobnega aparata je odvisen od tega, kako resen je vaš problem in katere izmed tehnik ortodontije se bodo v procesu zdravljenja uporabile. Zavedati se je potrebno, da je vsak primer drugačen, vsak posameznik ima drugačne težave in različne nepravilnosti, zato je potrebno vsakega pacienta obravnavati individualno, pacient pa mora z ortodontom odlično sodelovati, upoštevati njegove napotke in skrbeti za odlično ustno higieno, da je zdravljenje lahko uspešno. Čas nošenja zobnega aparata predvidi ortodont na prvem pregledu.

Pred pričetkom zdravljenja je pomembno, da ima pacient v celoti popravljene zobe in da vzdržuje brezhibno ustno higieno. Z njo bo nadaljeval tudi med ortodontskim zdravljenjem oz. jo bo moral še dodatno vzdrževati.
V zobni ordinaciji Lux dental dajemo veliko na paciente in na njihove želje, zato se trudimo upoštevati želje naših strank in biti v koraku s tehnologijo. Le tako lahko našim strankam ponujamo najboljše in raznolike ponudbe ortodontskih aparatov in vas z našo pomočjo pripeljemo do bolj zdravega in lepega nasmeha.

Zobni aparati razdelitev

V grobem jih razdelimo na snemljive in fiksne zobne aparate.

Fiksni zobni aparati dajejo najboljše rezultate in so na zobe fiksno pritrjeni oziroma dobesedno ''zacementirani''. Sami jih ne moremo sneti, to lahko stori le izbrani ortodont ob koncu ortodontskega zdravljenja. Fiksni zobni aparati so namenjeni večjim popravkom in za daljša obdobja zdravljenja. Fiksni zobni aparat zvezdice sestavlja več nosilcev – zvezdic oz. bracketov, ki se pritrdijo na vsak zob in iz žic, katere povezujejo zvezdice. Nosilci so lahko iz različnih materialov, najpogosteje je uporabljen klasičen kovinski zobni aparat zvezdice. Sicer je takšen zobni aparat tudi najbolj opazen, a vendar daje najboljše rezultate. Za bolj estetski videz pa se vedno več pacientov odloča za barvne elastike. Poleg kovinskega je na trgu tudi brezbarvni oziroma beli fiksni zobni aparat, pri katerem so nosilci narejeni iz keramike ali različnih kompozitnih mas, za neopaznost pa so lahko z belim teflonom prevlečene tudi žičke. Med fiksne zobne aparate prištevamo še lingvalni zobni aparat, nalepljen na notranjo stran zob, ki je tako praktično neviden ter samozaklepni fiksni zobni aparat. Pri slednjem lažje poskrbite za ustno higieno, saj nima nameščenih gumic, prav tako pa je za pacienta prijetnejši zaradi manjšega trenja in posledično manjše sile. Fiksni zobni aparat čas nošenja: kot smo že omenili, je časovni okvir nošenja aparata odvisen od vsakega posameznika. Za manjše popravke, je lahko dovolj le nekaj mesecev.
 
 
Snemni zobni aparat si lahko pacient odstrani sam in ga nato ponovno odstrani. Glavno pri tej vrsti zobnih aparatov je, da ima pacient dovolj samokontrole, saj je pri zdravljenju izredno pomembno, da zobni aparat nosi dovolj pogosto. To pomeni vsaj 22 ur dnevno, zobni aparat se sname le v času obrokov in pri čiščenju.

Med snemljivimi zobnimi aparati je največ povpraševanja po nevidnem zobnem aparatu, katerega nudimo tudi v ordinaciji Lux dental – Arc Angel zobni aparat, kateri je praktično neopazen.

Nevidni zobni aparati so revolucija ortodontije. So aparati, za katere se povpraševanje povečuje iz dneva v dan. Primerni so tako za mlajše kot tudi starejše. Pred pričetkom zdravljenja z nevidnim zobnim aparatom lahko že pred samim začetkom terapije vidimo, kakšen bo končni rezultat zdravljenja. Prednost nošenja Arc Angel sistema je njegova udobnost in estetski videz, zobni aparat pa prav tako ne povzroča abrazije zob ter poškodb oz. vnetja dlesni, ki se lahko pojavijo ob fiksnem zobnem aparatu. Zobni aparat Arc Angel je izdelan iz posebne folije oz. prozorne plastične mase. Potek zdravljenja se prične z odtisom vaših zob, na podlagi katerega se izdela individualen načrt zdravljenja. Pacientu se izdela serija folij, ki se nosijo kratek čas in se nato zamenjajo z naslednjo folijo iz serije. Te počasi premikajo zobe, dokler jih ne privedejo v želeni položaj. Funkcionalni zobni aparati izboljšujejo griz in obrazno estetiko ter služijo odpravi nekaterih razvad, kot so sesanje dude ali prsta, grizenje ustnic, nohtov. Predvsem so primerni za mladostnike in otroke.

Aktivna snemljiva plošča je vrsta snemnega zobnega aparata, ki je namenjena predvsem otrokom, da pripomore k nagibanju zob, s katerim dosežemo pravilnejši izrast, poznamo pa tudi vratni elastični teg, miofunkcionalne aparate, ustni odbijač ipd.

Zahvaljujoč naprednim ortodontskim metodam je zdravljenje z ortodontskim aparatom postalo zelo razširjeno. Zobni aparat bo poskrbel za vaš filmski nasmešek brez bojazni, da bi vam le-ta znižal samozavest, saj lahko dandanes izbirate med celo paleto različnih zobnih aparatov. Kakšen zobni aparat je za vas najprimernejši, bo odločil ortodont na podlagi ocene vaših zobnih in čeljustnih nepravilnosti.

Zobni aparat cena

Cena fiksnega zobnega aparata je prav tako odvisna od ponudnika storitve, ki mora biti izvedena na kvaliteten in strokoven način. V naši ordinaciji vam nudimo ugodno ceno fiksnega zobnega aparata, ki je najboljša rešitev v primeru nepravilnega izraščanja zob. Če zobje niso v pravilnem položaju, lahko njihov položaj spremenimo prav s pomočjo fiksnega zobnega aparata, ki je izjemno učinkovit. V naši ordinaciji vam nudimo vse vrste zobnih aparatov, tudi snemljiv zobni aparat z ugodno ceno. Povprašajte nas tudi o  ceni fiksnih zobnih aparatov , ki so sestavljeni iz zvezdic (nosilcev) in o ceni nevidnega zobnega aparata, ki pri uporabi ne predstavlja estetske ovire. Kontaktirajte nas in se naročite na pregled ter o cenah zobnih aparatov povprašajte naše strokovnjake.
Aparat za zobe Invisalign je revolucija ortodontije, gre za aparat, za katerega povpraševanje se veča iz dneva v dan, primeren pa je tako za mlajše, kot tudi starejše. Pred pričetkom zdravljenja z Invisalign zobnim aparatom, lahko že pred samim začetkom terapije vidimo kakšen bo končni rezultat zdravljenja, prednost nošenja Invisalign sistema pa je seveda njegova udobnost in estetski videz, aparat za zobe pa prav tako ne povzroča abrazije zob ter poškodb oz. vnetja dlesni, ki se lahko pojavi ob fiksnem zobnem aparatu. Zobni aparat Invisalign je izdelan iz posebne folije oz. prozorne plastične mase, potek zdravljenja pa se prične z odtisom vaših zob, na podlagi katerega se izdela individualen načrt zdravljenja. Pacientu se izdela serija folij, ki se nosijo kratek čas in se nato zamenjajo z naslednjo folijo iz serije. Le-te po malem premikajo zobe dokler jih ne privedejo v želeni položaj. Funkcionalni aparat za zobe izboljšuje griz in obrazno estetiko ter služi odpravi nekaterih razvad kot so sesanje dude ali prsta, grizenje ustnic,nohtov, in je tako primeren predvsem za mladostnike in otroke.

Aktivna snemljiva plošča je prav tako vrsta snemljivega zobnega aparata, ki je predvsem namenjena otrokom, da pripomore k nagibanju zob, s katerim dosežemo pravilnejšo izrast, poznamo pa tudi vratni elastični teg, miofunkcionalne aparate, ustni odbijač in podobne. Zahvaljujoč naprednim ortodontskim metodam je zdravljenje z ortodontskim aparatom postalo zelo razširjeno, zobni aparat pa bo tako poskrbel za vaš filmski nasmešek brez bojazni, da bi vam le ta znižal samozavest, saj lahko dandanes izbirate med celo paleto različnih zobnih aparatov. Kakšen zobni aparat je za vas najprimernejši, pa bo seveda odločil ortodont na podlagi ocene vaših zobnih in čeljustnih nepravilnosti.
Dovolite, da vam ustvarimo brezskrben nasmeh. Ali potrebujete zobni aparat? Vprašajte specialista ortodonta za nasvet in preverite več o naši ponudbi. Izpolnite spodnji obrazec in se naročite na prvi pregled..

    S prijavo se strinjam s Splošnimi pogoji in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.